logo
Dorthe bag  scenen

”På Samsø er en pige, lys og let af sind”. Sådan lyder en strofe i en tekst, som Volmer Sørensen skrev til Dorthe Kollo i 1979. Og den passer perfekt. For Dorthe Kollo er lys af sind, født på en varm sommerdag, den 17.juli 1947.

Hun er datter af frisør Inga Larsen og violinist Hans Larsen og voksede op i Aarhus som Dorthe Larsen.

Kollo-navnet fik hun i 1967, da hun giftede sig med den tyske verdenstenor, Rene Kollo, som hun var gift med i ti år.

Ægteskabet resulterede i datteren Nathalie Kollo (1967), der i dag lever af at synge ligesom sine forældre.

I 1983 fik Dorthe Kollo datteren Jil Larsen med sin anden ægtemand, den tyske filmrekvisitør Bernd Klinkert. Jil ejer og driver i dag en juicebar, Magic Mix Juicery, med stor succes i New York.

Dorthe Kollo fandt i 2000 lykken og kærligheden med den tyske skibsreder Heiner Dettmer, som hun har været gift med siden 2007. De bor sammen i Bremen med hunden Bruno, en gadehund, som Dorthe tog til sig på Mallorca, hvor parret har et sommerhus. De ejer ligeledes et sted i Danmark, nemlig et nybygget sommerhus i strandkanten på Enø, hvor Dorthe elsker at slappe af med lange gåture og uforstyrret kig til solnedgangen over havet.

Dorthe Kollo er også en fandenivoldsk karakter, der elsker hurtige biler og i mange år ejede og fløj sit eget fly. Hun er en livsnyder, en ivrig løber, en passioneret kok og den stolte mormor til barnebarnet Marlon på 15 år, Nathalies søn. Og så er musikken altid omkring hende, helst af den sanselige, melodiske slags som hende selv.