logo

Biografi

DORTHE KOLLO – En grund til at fejre!

Dorthe Kollo har grund til at fejre det! Hun fejrer sin 75-års fødselsdag og 67 år i showbusiness. og hvad er den bedste måde at gøre det på? – Med en ny sang og en ny turné. Allerede som otteårig indspillede hun sin første plade i sit hjemland Danmark. 67 år senere er hun her stadig!

Dorthe Kollo vekslede fra barnestjerne til Hitsangerinde, og fra Musical skuespillerinde til TV værtinde. Og alle disse opgaver med en utrolig power. Hendes Hits såsom „Gid du var i Skanderborg“ eller „Er de Greven fra Luxemborg“ elskes i dag stadigvæk millioner af mennesker.

Født som Dorthe Larsen ( 17.07.1947 i København ) sang hun i sit hjemland Danmark, allerede i den tidlige alder af 8 år,hendes første grammofon plade med titlen „Min Piphans“. Med 12 år, fik hun sin første Guldplade med titlen „Aah det er Søndag“ (Cover version af „Oh lonesome me" Don Gibson). Hos hendes far aflagde hun en musikalsk uddannelse.Han var Kapelmester i Aarhus Symfoniorkester. Hun lærte Skuespil, Dans,og Pantomime.
I de følgende år,jagede den ene succes efter den anden. Meget hurtigt, blev de Skandinaviske Lande opmærksom på hende, og Tourneer og grammofon optagelser fulgte, bl.a.i Sverige. Allerede som 16 årig opnåede Dorthe Kollo at ryge ind på de Tyske Single Charts med titlen „Junger Mann mit Roten Rosen“ som var med i det Tyske Grand Prix Eurovision, hvor hun i 1964 opnåede fjerde pladsen. Herfra begyndte hendes Karriere i rasende fart at stige i både Tyskland, Østrig, Schweiz, ligesåvel som DDR.

Talrige Hits opnåede Slagerolymp og blev kommercielle succeer og blev spillet uafbrudt i Radio og TV. „Er de Greven fra Luxemborg“ hører til hendes Evergreens, ligesom super hittet, “Gid du var i Skanderborg og blev der“ som solgte i over millionvis af grammofon plader. Til de videre Top Hits fra Dorthe tæller bl.a. „Den dag du kom og tog mit hjerte“, “En sød Student fra Holstebro“, “Tobago Hello“, eller “Alle Skotterne i Skotland“ „Velkommen til verden" og mange mangeere. Dorthe optrådte ved siden af hendes regulære Shows som sangerinde, også i talrige Musicals, Revyer, og Gerswins Shows i Danmark.

Hun optrådte i talrige TV Shows og var Værtinde i hendes eget populære TV Show „Bi uns to Huus“ som gjorde hende endnu mere populær hos publikum. I halvfemserne udgav hun Plade Produktioner i den folkelige stil, og havde hos NDR i Kiel hendes egne Radio Shows. Med den Danske Version af Titanic sangen „My Heart Will Go On“ (Celine Dion) opnåede Dorthe en Platin plade med „Mit Hjerte banker kun for dig“ i Danmark.

Fra januar 2023 vil Dorthe være hovednavn på en stor turné gennem Danmark med “Dansk Slager Parade” (18 datoer, 20.01. – 12.03.2023, billetter: http://danskslagerparade.dk/billetter.html).
Desuden er deres nye titel “Das Leben geht weiter” (Livet går videre) blevet udgivet. Et ekstremt iørefaldende og dansabelt nummer med et positivt budskab, der gælder for alle mennesker.