logo

Biografi

Dorthe Kollo fejrer 65 år i Showbranchen i 2020 

Dorthe Kollo fejrer 65 år i Showbranchen med ny sang og stor Tournee. I en alder af 8 år, indsang hun sin første grammofon plade i hendes hjemland Danmark. 65 år senere er hun stadigvæk utrolig aktiv. Hun har opnået det, som kun få i Showbranchen har nået, -en karriere i flere lande igennem flere årtier.
Dorthe Kollo vekslede fra barnestjerne til Hitsangerinde, og fra Musical skuespillerinde til TV værtinde. Og alle disse opgaver med en utrolig power. Hendes Hits såsom „Gid du var i Skanderborg“ eller „Er de Greven fra Luxemborg“ elskes i dag stadigvæk millioner af mennesker.

Født som Dorthe Larsen ( 17.07.1947 i København ) sang hun i sit hjemland Danmark, allerede i den tidlige alder af 8 år,hendes første grammofon plade med titlen „Min Piphans“. Med 12 år, fik hun sin første Guldplade med titlen „Aah det er Søndag“ (Cover version af „Oh lonesome me" Don Gibson). Hos hendes far aflagde hun en musikalsk uddannelse.Han var Kapelmester i Aarhus Symfoniorkester. Hun lærte Skuespil, Dans,og Pantomime.

I de følgende år,jagede den ene succes efter den anden. Meget hurtigt, blev de Skandinaviske Lande opmærksom på hende, og Tourneer og grammofon optagelser fulgte, bl.a.i Sverige. Allerede som 16 årig opnåede Dorthe Kollo at ryge ind på de Tyske Single Charts med titlen „Junger Mann mit Roten Rosen“ som var med i det Tyske Grand Prix Eurovision, hvor hun i 1964 opnåede fjerde pladsen. Herfra begyndte hendes Karriere i rasende fart at stige i både Tyskland, Østrig, Schweiz, ligesåvel som DDR.

Talrige Hits opnåede Slagerolymp og blev kommercielle succeer og blev spillet uafbrudt i Radio og TV. „Er de Greven fra Luxemborg“ hører til hendes Evergreens, ligesom super hittet, “Gid du var i Skanderborg og blev der“ som solgte i over millionvis af grammofon plader. Til de videre Top Hits fra Dorthe tæller bl.a. „Den dag du kom og tog mit hjerte“, “En sød Student fra Holstebro“, “Tobago Hello“, eller “Alle Skotterne i Skotland“ „Velkommen til verden" og mange mange flere. Dorthe optrådte ved siden af hendes regulære Shows som sangerinde, også i talrige Musicals, Revyer, og Gerswins Shows i Danmark.

Hun optrådte i talrige TV Shows og var Værtinde i hendes eget populære TV Show „Bi uns to Huus“ som gjorde hende endnu mere populær hos publikum. I halvfemserne udgav hun Plade Produktioner i den folkelige stil, og havde hos NDR i Kiel hendes egne Radio Shows. Med den Danske Version af Titanic sangen „My Heart Will Go On“ (Celine Dion) opnåede Dorthe en Platin plade med „Mit Hjerte banker kun for dig“ i Danmark.

Dorthe Kollo er Ambassadør for Stiftelsen “Bremer Herzen“. Bremer Herzen er stærk i Prævention af Hjertelidelser og information. Hvad dette angår udnytter Dorthe hendes popularitet for regelmæssigt at indsamle penge til denne organisation.

I hendes Jubilæumsår går Dorthe som hovedattraktion på stor Danmarks Tournee med „Dansk Slagerparade“ 18 Koncerter. Fra 16. januar 2020 til første marts 2020 billetter på http://danskslagerparade.dk/billetter.html. Samtidig udkommer hendes nye sang „Du er stadigvæk Kaptajnen“ en yderst medsyngende og dansebar melodi. En sang som bliver en ørehænger og som kan ses på en TV Premiere på TV DK4 i December måned.

Derudover er Dorthe Kollo en hovedattraktion på „Nationalmuseet“ Søndag den 2. Februar, hvor hun holder første foredrag om „Mit Tyskland“ kl. 11.00 og kl. 13.00.